The Laundry Room Portico

On the eastern side of the Greek Theatre square there is an original iron door which leads to where there used to be the gardens of Casa Larrard, the former mansion that Güell adopted as his own house, but which has since 1931 been a school. The route, which runs at a level higher than that of the house, passes through a pine grove with the portico backing onto a retaining wall made from unworked stone. The portico adopts the shape of a great wave atop slanting columns, with a double colonnade that acts as a buttress. It is one of the finest examples of the organic architecture upheld by Gaudí. The same meaning, at once structural and aesthetic, can be appreciated in the spiral ramp which takes visitors down to the house, at the end of the path.

 

Authorship

Logo Museu d'Història de Barcelona

Texts by Joan Roca i Albert (director of MUHBA), Mireia Freixa (professor at the University of Barcelona) and Mar Leniz (architect)

bcn-icon-calendari
Restricted Area prices and times

Monumental axis has its own rate an schedule.